Senarai Pocket Wifi Yang Ada Di KLIA / KLIA2 Untuk Disewa Ke Luar Negara

GAYA HIDUP
May 29, 2019 - 04:52 PM


Sesetengah orang, tak berapa kisah untuk berbelanja lebih hidupkan roaming untuk menggunakan telefon di luar negara, ada sesetengah pula, lebih selesa kalau beli sim card di negara berkenaan.

Sebenarnya, selain menggunakan roaming atau beli simcard, ada kaedah ketiga untuk korang dapatkan ‘line’ atau perkhidmatan internet semasa travel ke luar negara iaitu sewa pocket wifi.

Iye, memang sesetengah destinasi ada sediakan wifi percuma, misalnya di hotel, di kafe dan sebagainya tapi, jika korang travel dan perlukan rangkaian internet yang stabil, jangan  lah berharap kepada wifi percuma.

Untuk sewa pocket wifi ni, kami ada senarai 7 syarikat yang menawarkan sewaan pocket wifi dan yang bestnya korang boleh collect di KLIA ataupun KLIA2 sebelum penerbangan.

#1. Travel Recommends

 

#2. Visondata

 

#3. WiFibaby

 

#4. Roaming Man

 

#5. H.I.S Malaysia

 

#6. Wiyo

 

#7. Samurai Wifi

 

Dari segi pengalaman sendiri, aku selalu gunakan Roaming Man, ataupun sewa pocket wifi dari Visondata. Dua-dua ada kelebihan sendiri. Setakat ni, aku guna Roaming Man ke Cambodia, speed terbaik, laju. Boleh layan movie, boleh main facebook dengan tenang.