Hubungan Lesbian Tak Direstui, Anak Perempuan Jackie Chan Hidup Sebagai Gelandangan

HIBURAN
January 19, 2024 - 03:56 PM


Peminat filem-filem 'action' pastinya kenal akan sosok yang bernama Jackie Chan, pelakon aksi yang berasal dari Hong Kong. Namun untuk kali ini, bukan berita tentang Jackie yang akan dibahaskan tetapi tentang anak perempuannya, Etta Ng Chok Lam.

Buat yang tak tahu, Jackie Chan mempunyai seorang anak perempuan dengan pelakon dan bekas ratu cantik Elaine Ng Yi Lei, yang mendedahkan kehamilannya hasil hubungan sulit dengan Chan pada 1999. Pasangan ini tidak berkahwin.

Etta, 19, hari ini mengesahkan sudah berkahwin dengan kekasihnya, selebriti internet warga Kanada, Andi Autumn.

Etta memuat naik gambar perkahwinannya bersama pasangan yang masing-masing mengenakan gaun pengantin putih di Instagram sambil memegang sijil perkahwinan bertarikh 8 November 2018.

Yang menjadi perbualan orang ramai adalah hubungan sejenis yang dijalinkan Etta bersama pasangannya yang menyebabkan mereka menjadi gelandangan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MERINDINK! (@merindink)

Dikutip dari akun Instagram @merindin, Etta mengumumkan dirinya adalah seorang lesbian pada tahun 2018. Situasi menjadi semakin rumit ketika dia mengaku telah menjadi gelandangan karena hubungannya dengan sang kekasih tidak direstui oleh orangtuanya.

Walaupun sudah 6 tahun berlalu, hubungan Etta dengan ibu bapanya tidak menunjukkan sebarang perubahan. Berdasarkan satu sumber, pada awal tahun lalu Etta sendiri mengaku enggan berbaik dengan ibunya dan lebih rela menjadi gelendangan.

“Aku lebih pilih jadi gelandangan dan memakan roti busuk daripada berkumpul lagi dengan ibuku," katanya.

Pada April lalu, Ng dan kekasihnya pernah meminta bantuan orang ramai di YouTube sehingga tular. Dalam video itu, Ng dan Autumn berkongsi kesusahan hidup mereka hingga kehilangan tempat tinggal selain menyalahkan kedua ibu bapanya. Dakwaan Ng itu dikecam ibunya Elaine Ng.

“Bagi saya, jika mereka tiada wang, mereka perlu bekerja. Mereka tidak sepatutnya membuat klip video untuk memberitahu orang ramai mengenai kesusahan mereka dan siapa ayah Etta. Manusia di seluruh dunia bekerja keras dan tidak bergantung kepada kemasyhuran orang lain untuk mendapatkan wang,” kata Elaine Ng

 

Kredit: Harian Metro & Merindink

Destination: