Hard Rock Buka Hotel Berbentuk Gitar Gergasi Pertama Di Dunia

November 19, 2019 - 11:46 AM


Siapa dekat sini peminat Hard Rock? Kalau korang pengikut tegar jenama antarabangsa ini, tentunya korang tak sabar untuk merasai pengalaman bermalam di hotel pertamanya di dunia yang berbentuk sebuah gitar gergasi!

Bermula 24 Oktober lalu, Hard Rock Hotel secara rasmi telah membuka Seminole Hard Rock Hollywood, di selatan Florida, Amerika Syarikat.

Menariknya, disebabkan bentuknya yang unik dan mempunyai saiz serta ketinggian luar biasa, hotel gitar itu boleh dilihat oleh penumpang dari dalam pesawat yang terbang ke Lapangan Terbang Antarabangsa Fort Lauderdale.

Hotel berketinggian 138 meter itu mempunyai 638 suites dan bilik.

Bilik Platinum King Suite berharga AS$989 (RM4,112) semalam, manakala bilik Deluxe King atau Queen tanpa pemandangan kolam renang bermula pada harga AS$189 (RM785).

Namun, harga itu boleh melonjak ke AS$519 (RM2,158) semalam bergantung kepada tarikh tertentu.

Tetamu juga perlu membayar AS$25 (RM103) untuk masuk ke resort setiap hari.

Selain itu, hotel tersebut turut dilengkapi kolam renang berkeluasan 5.5 hektar, sebuah lagun untuk sukan air dan dewan konsert yang berkapasiti 7,000 penonton.

Pembinaan hotel mewah itu menelan belanja sekitar AS$1.2 bilion dan mengambil masa selama tiga tahun untuk disiapkan.

Ia direka oleh Klai Juba Wald Architecture + Interiors yang berpangkalan di Las Vegas.

Seminole Hard Rock Hollywood juga menjanjikan pemandangan menarik serta pengalaman luar biasa pada waktu malam menerusi pertunjukan lampu dan muzik yang disajikan kepada tetamu.

Sumber: Mstar


 

Destination: