Lain-lain

Artikel Lain-lain

Jambatan Gantung Terpanjang Di Dunia Jadi Tarikan Pelancongan Republik Czech
TARIKAN
Sebuah jambatan gantung yang dipercayai struktur binaan terpanjang seumpamanya di dunia kini dibuka di sebuah resort pergunungan di Republik Czech.
Cara Terkini Memohon Visa Pelancong Ke Pakistan (2022)
TIPS TRAVEL
1) Tiada lagi permohonan secara manual di Pesuruhjaya Tinggi Pakistan ke Malaysia di Jalan Ampang. Saya sudah ke sana sendiri pada bulan Mac 2022 untuk bertanyakan tentang visa dan persoalan lain.
Malaysia Airlines Tambah Penerbangan Terus Dari KL Ke Doha
PANAS
Malaysia Airlines Bhd akan mengembangkan rangkaian antarabangsanya dengan penerbangan terus baharu ke Doha bermula 25 Mei -- menandakannya sebagai destinasi Timur Tengah ketiga selepas Jeddah
Ribuan Muslim Solat Terawih Di Bawah Kilauan Bandar New York
PANAS
Lebih seribu umat Islam di Amerika Syarikat memenuhi jalanan Times Square, New York City, untuk menunaikan solat Tarawih dan berbuka puasa pada hari pertama Ramadan tahun ini.
Kerana Mulut Badan Binasa, Chris Rock Makan Pelempang Will Smith
PANAS
Majlis Oscar 2022 yang disiarkan secara langsung ke seluruh dunia dicemari dengan insiden aktor ternama Will Smith menampar selebriti Chris Rock di pentas anugerah berprestij itu di Dolby Theatre,
Impian Teruskan Hidup Dengan Jantung Babi Gagal
PANAS
Pesakit lelaki di Amerika Syarikat yang menerima pemindahan jantung babi meninggal dunia dua bulan selepas menjalani pembedahan itu.
Tiada Lagi Pemeriksaan Status Vaksinasi Di Mekah
PANAS
Prosedur pemeriksaan status vaksinasi ke atas pengunjung dan jemaah ke Masjidil Haram dan Masjid Nabawi di Arab Saudi dimansuhkan mulai Khamis, menurut Kementerian Haji dan Umrah (MoHU) Arab Saudi.
Disneyland Bakal Buka Peluang Untuk Anda Menjadi Penduduk Tetap!
PANAS
Taman tema Disneyland bakal membangunkan sebuah komuniti perbandaran, khusus buat para peminatnya agar mereka dapat menikmati kehidupan di lokasi yang digelar sebagai paling bahagia di dunia, lapor
Tak Sangka 7 Negara Ini Berani Terima Pelancong Tanpa Vaksin!
JALAN-JALAN
Ketika ini, hampir seluruh dunia mengalami kesan ekonomi akibat akses keluar dan masuk ke setiap negara ditutup gara-gara penularan pamdemik Covid-19.
Bermula 8 Februari, Ibadah Umrah Dibenarkan
PANAS
Kabinet hari ini memutuskan untuk membenarkan semula umat Islam mengerjakan ibadah umrah mulai 8 Feb ini, kata Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya Datuk Seri Nancy Shukri.
Pelik Tapi Benar! Gurun Sahara Kini Diselimuti Salji, Suhu Di Bawah Paras Beku
PANAS
Gurun Sahara yang cukup terkenal dengan cuaca panas sepanjang tahun, diselimuti salji selepas suhu menurun mendadak di bawah paras beku.
6 Fakta Penting Tentang Letusan Gunung Berapi Dasar Laut Tonga!
PANAS
Semalam (Ahad) -- viral di media sosial dengan penularan video letusan gunung berapi di dasar laut Tonga yang menyebabkan berlakunya gelombang tsunami dan "kerosakan besar" kepada ibu kota pulau it
Kawah Berapi Yang Popular Sebagai 'Mouth Of Hell' Diarah Tutup Selamanya Oleh Presiden Turkmenistan
PANAS
Presiden Turkmenistan, Gurbanguly Berdimuhamedov mahu kawah berapi yang dikenali sebagai "mouth of hell" di negara itu agar ditutup segera.
'Jangan Ambil Ringan Omicron, Ia Berisiko Membunuh' - WHO
PANAS
"Jangan ambil mudah dengan varian Omicron kerana ia juga boleh membawa maut!"
Akibat Gelombang Omicron, Kerajaan Tangguh Umrah Bermula 8 Januari
TIPS TRAVEL
Kerajaan menangguhkan sementara kebenaran perjalanan untuk menunaikan ibadah umrah bermula 8 Januari ini susulan peningkatan kes Omicron dalam kalangan jemaah.
10 Perkara 'Rare' Tentang Bhutan, Negara Terkecil Di Himalaya!
TARIKAN
Siapa dekat sini yang pernah sampai ke Bhutan atau mempunyai impian untuk bercuti ke sana?
Ebit Lew Berani Masuk Kawasan "Panas" Di Brazil, Demi Salur Bantuan
GAYA HIDUP
Penceramah terkenal di tanah air iaitu Ustaz Ebit Lew telah terbang ke Brazil demi menjalankan misi bantuan kepada golongan yang memerlukan di sana pada awal Disember yang lalu

Pages