Lafaz Niat Solat Jamak Taqdim Dan Jamak Ta'Khir Ketika Travel





Sekarang ni ramai sangat yang share tips untuk travel kn. Pergi Hatyai lah, Sabah lah, Maldives lah. Bestnya boleh jalan-jalan.

Tapi jangan lupa, ke hujung dunia sekali pun perjalanan kita, solat tetap kena jaga.

Dalam bab solat semasa travel ni, jangan bimbang mengenai kekangan masa, susah cari tempat solat dan sebagainya sebab Islam itu mudah. Cuma, Jangan ambil mudah!

Dalam perjalanan yang jaraknya melebihi 2 marhalah ataupun bersamaan kira-kira 92 kilometer, kita dah boleh Solat Jamak.

Jadi, takda lagi alasan untuk kita tinggalkan solat kan.

Solat Jamak?

Rasa-rasa mcam tahu. Tapi macam ingat-ingat lupa ja. Okay meh sini nak ingatkan anda niat Solat Jamak.

Moga bermanfaat..