4 Perangai "Annoying" Orang Kita Selalu Buat Yang Tidak Boleh Di Terima Akal!

GAYA HIDUP
September 27, 2018 - 10:20 AM


Dah nama pun perangai, masing-masing ada perangai tersendiri, tapi kalau perangai yang tak elok tu kita masih lagi boleh dibaiki cuma terpulang kepada diri sendiri sahaja nak menjadi lebih baik atau nak kekal buat perkara yang boleh mendatangkan ketidakselesaan orang di sekeliling. 

Berikut kami dedahkan 4 perangai orang kita selalu buat yang tidak boleh di terima akal. Keadaan ini kita boleh lihat bila di tempat awam. 

1. Orang yang jenis pesan makanan kat fastfood lembab nak mampos, tengok dekat display then pilih. Susah sangat ke dik?? Macam nak jawab SPM tau tuggu kau order.. kita kat blakang ni rasa nak... hishhhh!!

2. Bratur kat kaunter bayaran express. Dah terang-terang tulis 10 item and below. Ko suruh anak, bapak, tok, nenek ko beratur sekali pegang barang sorang 5. Pastu ko bayar skali.. apo!!!!!

3. Ko bawak motor/kete dok lane tengah walaupon bawak 20km/jam.. ko mmg suka menambahkan dosa aku membebel pasal kau kan? Grrrrr...

4. Drama!! Jgn buang masa abg boleh? Ni kes layan drama korea banyak sangat lah ni sampai dalam hidup sendiri pun nak berdrama.

****

Entahlah nak komen lebih-lebih nanti kata admin meroyan pulak, tapi inilah realiti yang admin selalu hadap seharian dalam hidup. Bukan sekali, bukan dua kali malah berkali kali dik!!! Sampai bila nak jadi macam ni. Come on lah jangan nak jadi manusia minda kelas ketiga lagi. Kita dan di tahun 2018 dah. Tak lama lagi tahun 2020 kereta dah boleh terbang dah. 

Actually banyak lagi nak senaraikan tapi kalau senaraikan semua sampai esok tabis lagi ni nak menaip..