Kes 'Gurauan Rogol', Ain Husniza Yang Mempertahankan Dirinya Dituntut Bayar RM1 Juta

TERKINI
August 05, 2021 - 02:08 PM


Ain Husniza Saif Nizam, seorang gadis muda yang baru mendapat banyak perhatian kerana gangguan seksual di sekolah, menerima surat permintaan daripada seorang guru lelaki.

Pelajar ini pernah menceritakan jenaka kepada guru berkenaan dengan merogol pelajar. Ain kongsi hari ini mengakui di aplikasi media sosial TikTok bahawa dia telah menerima pemberitahuan tuntutan berjumlah 1 juta ringgit.

Walaupun tidak ada penjelasan khusus untuk tuntutan tersebut, pelajar berusia 17 tahun itu menjelaskan melalui akaun Twitternya bahawa tuntutan yang diterima termasuk pembayaran pampasan sebanyak 1 juta ringgit.

 

 

Turut dinamakan sebagai responden dalam surat tuntutan tersebut ialah ibu bapa Ain Husniza. Ayahnya juga berkongsi perkara itu di laman Twitter atas makluman guru tersebut yang berbuat demikian. Saiful dan sekeuarga tidak akan membuat sebarang komen atas nasihat peguam mereka.

Mereka menerima notis tersebut dari Tetuan Rasshidi Ema & Yung pada pukul 2 petang, 4 Ogos yang tertulis tuju pada Ain sekeluarga. Dalam notis tertulis dengan 5 tuntutan termasuk ganti rugi RM1 juta

Saiful berkata notis ini datang dari tuntutan guru beliau sendiri, guru PJPK sekolah lama Ain. 

Sekitar April lalu, Ain menerusi TikTok telah memuat naik video mendakwa guru yang mengajar kelasnya di sebuah sekolah di Selangor telah bergurau tentang rogol sebelum tampil membuat laporan polis.

 

Perkara ini mendapat beigut banyak perhatian netizen tanpa henti sejak semalam.

Sumber: Buzzkini, Malaysiakini

Destination: