Prank Acah Nak Tampar Orang Awam, Youtuber Dikecam Teruk

PANAS
October 14, 2021 - 10:41 AM


Macam biasalah kan, bulan ini kita disajikan lagi kontroversi seorang Youtuber demi menghasilkan konten yang menjadi bualan ramai. Lepas dikecam, sudah semestinya disusuli dengan permohonan maaf

Seorang YouTuber Mizan Majid menerusi sebuah video yang dimuat naik pada 7 Oktober lalu dikecam hebat oleh netizen. Menerusi video tersebut, YouTuber yang terdiri daripada dua individu tampil dengan konten dengan acah menampar individu tidak dikenali di sebuah pasar di Kuala Lumpur.

Apa yang dilakukan YouTuber Mizan dan Man ini adalah berada di eskalator dan mengacah mereka yang berada di eskalator bertentangan. Tindakan yang dibuat nyata menakutkan mangsa yang terdiri daripada dua wanita yang dilihat lari daripada dua YouTuber tersebut.

Meskipun YouTuber ini berjaya menemui para mangsa dengan memaklumkan ia hanyalah sekadar prank serta memaklumkan video tersebut sekadar dihasilkan untuk hiburan penonton, para netizen nyata kurang senang dengan prank yang dihasilkan.

Malah, video tersebut telah menerima jumlah dislike empat kali ganda melebihi jumlah like yang diterima. Berikut merupakan respon netizen yang berang dengan konten yang dihasilkan.

Menerusi kecaman yang diterima oleh para netizen, YouTuber ini tampil dengan video permohonan maaf empat hari selepas video asal dimuat naik. Menerusi video tersebut, beliau tampil memohon maaf secara terbuka kepada orang ramai dan juga dua wanita tersebut atas tindakan yang dibuat.

Menurutnya, tidak ada manusia yang sempurna dan sering kali tidak terlepas daripada melakukan kesilapan. Mereka juga berharap para netizen dapat memaafkan atas tindakan yang dilakukan.

Dalam pada itu Mizan Majid memaklumkan beliau akan terus menghasilkan video prank yang boleh diterima rakyat Malaysia kelak sebagai konten di YouTube dan meminta orang ramai terus menyokong ‘karya’ beliau. Saja la min nak share, segala prank video yang dilakukan oleh orang luar negara tu semuanya dah dirancang ataupun lakonan semata-mata...

Destination: 
Artikel berkaitan