"Cukup-Cukuplah Menyanyi" - PU Syed Tegur Sanusi

TERKINI
April 26, 2024 - 12:26 PM


Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor sememangnya antara figura 'popular' di media sosial khususnya TikTok berikutan beliau pernah memuat naik rakaman dirinya menyanyi sama ada secara siaran langsung mahupun di acara tertentu. 

Namun, tindakan terbaru beliau menyanyi dalam sebuah program Hari Raya di Kedah mendapat teguran dari seorang pendakwah bebas, Syed Mohd Bakri Syed Ishak. 

Pencetus Ummah (PU), Syed dalam satu hantaran di Instagram mengecam tindakan Ketua Pengarah Pilihan Raya Perikatan Nasional (PN) itu menyanyi di atas pentas dengan berlatarbelakangkan sekumpulan kanak-kanak perempuan menari selain menyifatkan ia sebagai contoh yang tidak wajar. 

"Wahai DS (Datuk Seri) MB (Menteri Besar), cukup-cukuplah menyanyi, banyak perkara lain yang boleh dibuat selain menyanyi.

"Kali ini video yang tersebar disertakan tarian di belakang MB, ia sangat tak bagus!

"Ambe (Saya) sangat tidak setuju pemimpin PAS menunjukkan contoh sebegini kepada khalayak ramai atas alasan berhibur dan menghiburkan," katanya. 

PU Syed juga menyeru agar ulama di Kedah memberi teguran yang tegas kepada Sanusi dan menyarankan agar beliau lebih berhati-hati dalam tindak tanduknya, supaya isu ini tidak dieksploitasi oleh pihak lawan.

 

Sumber: Instagram

Destination: