Maknyah "Oversea" Perjelas Insiden Tendang Pintu H&M

TERKINI
February 13, 2024 - 11:45 AM


Ramai rakyat Malaysia tidak melepaskan peluang untuk pulang ke kampung mahupun berjalan bersama keluarga sepanjang cuti Tahun Baru Cina baru-baru ini. Kebanyakan pusat membeli-belah di Lembah Klang padat dengan para pengunjung.

Namun, ada satu insiden di satu pusat membeli-belah di Jalan Bukit Bintang yang mencuri perhatian orang ramai dan juga netizen. Kelihatan beberapa orang maknyah bertindak menendang pintu akibat berang dituduh mencuri.

Kejadian tersebut disaksikan oleh orang ramai. Ramai yang mengecam tindakan mereka yang bertindak kasar terhadap pintu tersebut. Tidak cukup ditendang, salah seorang dari mereka turut melemparkan wang tunai untuk membuktikan yang mereka tidak mencuri.

Susulan dari kejadian tersebut, dua orang maknyah yang turut berada di tempat kejadian menjelaskan apa yang berlaku. Ternyata salah seorang dari mereka sememangnya mencuri satu selipar jenama mewah. Mereka menerima panggilan telefon dari pengurus cawangan jenama mewah tersebut menggesa si pencuri itu memulangkan semula selipar yang dicuri. Mereka berdua pada awalnya tidak tahu akan perangai si maknyah yang ketiga itu.

 

Destination: