"Bagi Percuma Pada OKU" - Cerita Sebenar Di Sebalik Penjual Ais Krim Buat Orang Ramai Sayu

VIRAL
August 24, 2023 - 05:30 PM


Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Setiap manusia ada perjuangan tersendiri dalam hidup. Ini kisah seorang penjual ais krim yang berkongsi sedikit sebanyak perjuangan hidupnya.

Viral di platform TikTok yang memaparkan seorang penjual aiskrim memaparkan promosinya untuk memberi aiskrim percuma kepada golongan OKU. Apa sebab disebalik promosi ini?

@ruimeilo Nampak abang jual aiskrim, terharu dengan semangat bang 💪 #longervideos #fyp #fypシ #tiktokmalaysia #penang #malaysia #belanja ♬ Jiwa Yang Bersedih (Sped Up Version) - Ghea Indrawari

Rupa-rupanya si penjual aiskirm merupakan seorang ayah yang pernah mempunyai seorang anak OKU. Lelaki tersebut menjelaskan dia pernah menjaga seorang anak kiriman syurga yang sakit terlantar. Kini, dia menjual aiskrim untuk menambah pendapatan demi keluarganya.

Usaha murni seorang ayah tidak akan terbalas, TikToker @ruimeilo yang merakamkan video ini bertindak membeli 50 aiskrim untuk diberikan secara percuma kepada orang ramai. Jelas video tersebut buat orang ramai terharu dan menghargai usaha dan pengorbanan seorang ayah terhadap keluarga. 

Destination: