"Bayar Mahal Untuk Sangkut" - Orang Ramai Merungut, Ride Genting Skyworlds Selalu Rosak

TERKINI
September 13, 2023 - 04:42 PM


Biarpun sudah lebih setahun dibuka, taman tema popular Genting Skyworlds masih lagi menerima kritikan dari pengunjung. Ramai yang berpendapat, nilai yang dibayar tidak setimpal dengan servis yang ditampilkan. Seperti sedia maklum, untuk masuk ke taman tema tersebut anda perlu membayar bermula dari RM151.

Tu belum termasuk perbelanjaan untuk makan minum, mestilah sedikit mahal kan? Namun bukan untuk menjatuhkan reputasi Genting Skyworlds. Baru-baru ini, viral beberapa video yang dimuatnaik pengunjung akan masalah yang sentiasa ada pada ride yang menjadi tarikan di sana.

@thesandaily Genting Skyworld Outdoor Themepark first ever experience be like~ sooooo disappointed and traumatizing… 🥲🥲🥲 watch til the end.. #gentingoutdoorthemepark #tiktokmalaysia #gentingskyworlds #gentinghighlandsthemepark #malaysiagentinghighland ♬ Oh No - Kreepa

Berdasarkan video pertama, pengunjung yang teruja untuk menaiki ride setelah beratur lama bertukar menjadi igauan ngeri apabila ride tersebut tersangkut dan tidak bergerak. Lebih memburukkan keadan, ia terjadi ketika cuaca hujan.

@monolidtreasure Technical issue when its almost my turn…😨 #genting #gentingskyworlds #gentingoutdoorthemepark ♬ original sound - Jaclyn | beauty & fashion

Video terbaharu pula, kelihatan beberapa pengunjung yang tergantung di udara akibat ride yang mereka naiki mengalami masalah teknikal. Berdasarkan komen, tiada sebarang pampasan diberikan terhadap pengunjung yang terkesan. Moga ada penambahbaikan dari pihak Genting Skyworlds. 

Destination: