Cuba Dengar Betul-Betul Apa Yang Safiq Rahim Cakap…

VIRAL
November 06, 2017 - 05:09 PM


JDT menamatkan musim 2017 dengan bergaya setelah menumpaskan juara Piala Malaysia tahun lalu, Kedah dengan jaringan 2-0 di perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Shah Alam Sabtu lalu.

Namun begitu, ada insiden yang kurang manis berlaku selepas perlawanan yang melibatkan kapten pasukan JDT iaitu Safiq Rahim. Kalau sebelum ini, Safiq telah dedenda oleh AFC akibat terjahannya yang berbahaya ketika perlawanan menentang Hong Kong.

Video berdurasi 1 minit itu dikatakan berlaku semasa pemain JDT meraikan kemenangan mereka di hadapan penyokong setia merah biru itu. Mungkin Safiq tidak sedar akan kehadiran pihak media ataupun terlalu gembira dengan kemenangan piala tersebut sehingga beliau mengeluarkan kata-kata yang kurang enak.

Tidak kira apa alasannya sekalipun, sebagai seorang pemain professional dan boleh dikatakan taraf-taraf selibritilah jugak Chopot ni… dia tak sepatutnya mengeluarkan kata-kata berkenaan. Bukan tujuan untuk bash JDT atau Chopot, tetapi harap perkara ini harus diambil serius dan tindakan harus diambil kepada Safiq, Kepada pemain bolasepak tempatan yang lain, jadikan ini satu pengajaran lah jugak.

Ini video yang kami maksudkan….

 

                 

 

Sumber Video | FB | SukanStar

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video