"Ini Cota Besi Yang Libas Kamal" - Uqasha Dedah Senjata, Terpaksa Rahsiakan Lokasi Demi Keselamatan

VIRAL
March 14, 2023 - 06:00 PM


Uqasha Senrose memuat naik gambar cota besi digunakan oleh suspek yang memukul suaminya, Kamal Adli ketika berada di Singapura Ahad lalu.

Uqasha atau nama lengkapnya Nik Zaris Uqasha Nik Sen dalam sebuah video di Instagramnya berkata, dia terpaksa merahsiakan kedudukannya sekarang selepas serangan tersebut berlaku.

“Perkara jadi sekelip mata, kami terpaksa rahsiakan lokasi (sekarang) kerana dianggap seperti ugutan untuk membunuh, saya masih lagi trauma dengan kejadian itu” katanya.

Dalam nada yang sedih, pelakon itu turut menasihatkan orang ramai agar tidak membuat spekulasi tentang kejadian tersebut dan menyalahkan mana-mana pihak.

“Orang lain jangan tambah cerita lain, jangan salahkan warga Singapura dan Malaysia, orang di sini (Singapura) ada menolong Uqasha di waktu kejadian.

“Uqasha dalam keadaan trauma selepas semua ini terjadi, satu besi di belakang kepala suami saya, memang niat dia untuk membunuh, bila tak dapat pukul bawah (kepala) dipukul pula di pipi diikuti badan,” ujarnya.

Menurut pelakon itu, dia dan suaminya memberikan kepercayaan penuh kepada pihak polis di Singapura yang menyiasat perkara terbabit.

“Kamal baru sahaja sedarkan diri, selepas buat pembedahan kepada, hari ini doktor akan mengenakan X-ray pada Kamal,” katanya.

Destination: 

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video