"Makcik Jalan Pun Senget" - Orang Ramai Terkejut, Warga Emas Jadi Jadi Dalang Kes Simbah Asid Di Selayang

TERKINI
July 14, 2023 - 11:24 AM


Tiada siapa menyangka, rupanya seorang wanita warga emas yang menjadi dalang di sebalik insiden sepasang suami isteri cedera disimbah asid ketika berada di dalam lif sebuah pangsapuri di Selayang tempoh hari.

Wanita itu tiba pukul 9 pagi diiringi anggota polis yang kemudian dibawa terus ke mahkamah. Semasa dibawa anggota polis wanita dilihat menangis.

Semalam Pemangku Ketua Polis Daerah Gombak, Superintendan Noor Arifin Mohamad Nasir berkata, suspek berusia lingkungan 60-an akan didakwa.

Menurut Noor Arifin, wanita itu akan menghadapi dua pertuduhan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan kecederaan menggunakan senjata.

Terdahulu, wanita warga emas itu ditahan pada pukul 4.20 petang di sebuah kediaman di Rawang, Ahad lalu.

Sebelum ini, berita melaporkan pasangan suami isteri bekerja sebagai pengusaha roti nan cedera akibat disimbah asid ketika ingin menaiki lif bersama anak lelaki berusia 14 tahun.

Suspek mendatangi mangsa sebelum bertindak menyimbah cecair dipercayai asid ke arah kedua-dua mangsa dari arah luar lif dan terus melarikan diri.

Ekoran kejadian itu, kedua-dua mangsa mengalami kecederaan di bahagian bahu, pipi dan mata serta belakang bahu.

Kejadian tersebut didakwa berunsurkan dengki dan tidak puas hati pihak lain ekoran seminggu sebelum kejadian, kedai makan mangsa turut hangus terbakar. 

Destination: