Rumah Pelik Dan Senget? Port Best Untuk Bercuti Di Changlun, Kedah

TRAVEL
October 13, 2023 - 12:58 PM


Kepada parents yang tak tahu nak bawa anak-anak pergi mana time weekend ni jangan risau, Min ada port baik punya. Pernah dengar MnM Home Whimsical Houses?  Apa benda itu? MnM Home Whimsical Houses ini sesetengah orang panggil rumah pelik. Bukan setakat rumah pelik sahaja, macam-macam panggilan orang bagi.

Kenapa? Sebab dekat sana ada macam-macam jenis reka bentuk rumah yang anak-anak dapat enjoy. Jom kita teroka apa yang ada dekat MnM Home Whimsical Houses.

1. Rumah Berkembar Senget

Rumah ini dibina dengan keadaan senget untuk luaran dan dalaman serta dihiasi dengan perabot-perabot yang unik.

Di dalam rumah ini, ada perpustakaan mini, bilik mainan dan kawasan umum untuk pengunjung berehat dan menikmati makanan ringan. Anak-anak confirm suka punya.

 

2. Rumah Terbalik

Selain itu, ada juga Rumah Terbalik yang dibina dalam keadaan terbalik bahagian luaran dan dalaman. Perabot-perabot pun berada dalam keadaan terbalik. Boleh dikatakan memang semua terbaliklah.

Dari luaran, bilik tidur, meja makan dan lain-lain. Ini memang tempat boek punya untuk ambil gambar.

 

3. Rumah Hobbit

Rumah Hobbit pun ada juga tau. Kenapa dipanggil rumah Hobbit? Sebab reka bentuk yang dibina bagi orang-orang kerdil yang tingginya hanya 3-4 kaki sahaja yang diadaptasi dari cerita Hobbit. Dalam ini dihias dengan barang-barang Hobbit. Rumah ini, bukan anak-anak je akan suka, parents pun suka juga

 

4. House of Cats

Dah nama pun rumah kucing, confirm-confirmlah rumah yang dihuni oleh kucing. Jadi, kepada anda pencinta kucing, confirm seronok dapat tengok geng-geng Oyen atau Hitam. Dekat MnM Home Whimsical Houses, memang ada rumah kucing untuk anda, jadi just have fun, ok?

 

5. Meliponines House

Untuk ibu bapa yang menggemari madu, MnM Home Whimsical Houses sebenarnya ada membuat dan menjual madu kelulut. Terdapat ladang Meliponines House kecil di dalam MnM Home Whimsical Houses di mana pemilik mengumpul semua madu dan kemudiannya dijual. Meliponines sebenarnya adalah sejenis Lebah Tanpa Sengatan jadi ia selamat untuk ibu bapa dan anak-anak kunjungi.

Ada pelbagai lagi kawasan yang menarik di MnM Home Whimsical Houses. Salah satunya terdapat taman permainan untuk anak-anak enjoy. Untuk ibu bapa pula, suasana yang nyaman dan dikelilingi oleh alam semulajadi pastinya membantu anda menenangkan fikiran dari tekanan kerja dan hal-hal lain. Sambil tengok anak-anak main itu, anda pun boleh healing juga. 

Kredit: Jay Chha

Destination: