[VIDEO] The Exchange TRX Mula 'Buka Pintu' Untuk Pengunjung, Ini Senarai 700 Jenama Terkenal Yang Ada Di Sana!

GAYA HIDUP
November 29, 2023 - 03:49 PM


Bermula hari ini (29 November 2023) -- setelah lama dinantikan ramai, akhirnya Tun Razak Exchange atau lebih dikenali sebagai TRX telah membuka pintunya untuk kunjungan orang ramai!

Waktu 11.08 pagi dipilih sebagai pembukaan The Exchange TRX yang bakal menempatkan lebih 700 jenama serta butik terkenal seluruh dunia.

Dilaporkan TRX bakal menempatkan butik-butik mewah di bangunan setinggi 4 tingkat yang terdiri dariapda jenama seperti Chanel, Dior, Louis Vuitton, Mulberry, Hermes dan lain-lain lagi.

Buat anda yang gemar shopping atau nak berjalan-jalan ke bangunan yang dibuka secara rasmi hari ini --berikut disertakan senarai butik serta rangkaian kedai yang tersedia di The Exchange TRX.

Sementara itu, difahamkan Apple Store pertama di Malaysia dijangka bakal turut berada di bangunan mewah ini.

Bukan itu sahaja malah dilaporkan gedung serbaneka mewah pertama dan terbesar Jepun iaitu SEIBU turut menyertai kemeriahan dengan membuka pintunya di The Exchange TRX hari ini.

Lebih 100 jenama turut mula muncul di pasaran Malaysia menerusi Seibu yang turut menampilkan 110 jenama Jepun.

Pratonton gedung itu diadakan kelmarin untuk melihat apa yang Seibu miliki untuk para pengunjungnya.

Digelar sebagai Dewan Kecantikan terbesar Malaysia, tingkat bawah menempatkan 116 jenama penjagaan kulit, solek dan kosmetik.

Di tingkat sama, Seibu menawarkan ‘Salun Kasut’ tersusun rapi yang terletak betul-betul bersebelahan sebatang pokok kren origami yang agam.

Di sana, para pengunjung dilimpahi pilihan dengan lebih 20 jenama kasut antarabangsa terkemuka, termasuk Giuseppe, Zanotti, Rupert Sanderson, Sergio Rossi dan banyak lagi yang dipamerkan.

Sebuah tempat pelawat-pelawat berbelanja menanti mereka di tingkat pertama di mana jenama fesyen terkenal seperti Lauren Woman, The Shirt Bar, G Star Raw dan banyak lagi memperagakan tawaran terkini mereka.

Sementara itu, tingkat dua menempatkan satu himpunan besar jenama fesyen kanak-kanak yang mewah, barang-barang mainan dan asesori kembara antaranya.

Selepas sakan membeli-belah, para pengunjung boleh turun ke tingkat ruang legar di mana pilihan tempat makan yang menggoda sedia untuk memenuhi keinginan mereka.

Antara restoran yang mula tampil di Seibu termasuk Sushi Suzuki dan restoran Mediterranean La Marche yang terletak di samping Wagyu Beef One-Six, Miyatake Udon, Tarbushi Ramen dan lain-lain.

Para pengunjung yang merindui kopi dan pastri boleh menuju Kenny Hills Bakers (di aras ruang legar), The Coffee Lounge by Kenny Hills Coffee (Aras 1) atau ke Mori Kohi (Aras 2).

Seibu juga dijangka menampilkan satu himpunan fesyen eksklusif yang direka oleh artis dan pereka termasyhur Jepun, Hiroko Takahashi.

Destination: