ERL Hentikan Operasi Sementara, Mulai Esok

TERKINI
April 03, 2020 - 12:46 PM


Express Rail Link Sdn Bhd (ERL) menggantung semua perkhidmatan trennya bermula esok sepanjang tempoh lanjutan semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) kerana jumlah penumpang yang amat rendah sepanjang lapan hari lepas.

ERL dalam satu kenyataan hari ini berkata akibat pandemik COVID-19 semua penerbangan dihentikan dan hampir semua pejabat dan perkhidmatan ditutup, mengakibatkan  hampir tiada perjalanan udara dan bilangan pengguna perkhidmatan ERL yang terhad. 

“Syarikat telah meminta nasihat pihak berkuasa berkaitan dan memutuskan untuk menggantung sementara perkhidmatannya dalam tempoh berkenaan.  ERL akan terus menyediakan perkhidmatan kepada semua penumpang sebaik sahaja PKP ditamatkan,” menurut kenyataan syarikat itu.

Sementara itu, ERL berkata penggantungan sementara perkhidmatan ERL di Kuala Lumpur mencerminkan keadaan sama dihadapi banyak negara seperti City Airport Train di Vienna, Rhonexpress di Lyon, Gatwick Express di London, Gautrain di Johannesburg, dan Airport Express Line di New Delhi.

ERL memohon maaf di atas kesulitan yang terpaksa dihadapi dan menasihatkan penumpang supaya mengambil langkah alternatif untuk pengangkutan mereka.

Ia menasihatkan penumpang supaya mengemukakan sebarang tiket yang tidak digunakan untuk pembayaran balik menerusi  Pertanyaan Pelanggannya.

Untuk maklumat lanjut dan kemas kini, sila layari  www.KLIAekspres.com, Facebook KLIA Ekspres atau hubungi Pertanyaan Pelanggan di 03-2267 8000 (Isnin hingga Jumaat 8.30 pagi - 6.00 petang waktu tempatan).

Sumber: Bernama

Destination: