Netizen Berkongsi Resipi Mudah Menggunakan Air Fryer, Memang Sedap!

GAYA HIDUP
January 20, 2021 - 07:05 AM


Antara hobi yang digemari rakyat Malaysia ketika PKP adalah memasak. Korang ingat tak kisah Dalgona Coffee yang viral pada PKP tahun lepas? Memang seronok cuba resipi masakan baru bila duduk di rumah ni. Dan baru-baru ini, seorang netizen yang bernama Erynn Suhazreen telah berkongsi tips masakan menggunakan air fryer je di rumah. 

Memang mudah dan sihat, kesedapan dia tak perlu banyak persiapan pun. Cuma masuk dan set suhu je. Antara resipi yang dikongsikan adalah:

Kerang Bakar

 

Ikan Bilis Goreng Rangup

 

Udang Goreng

 

Telur Separuh Masak

 

Garlic Bread

 

Ayam Panggang

 

Burnt Cheese Cake

 

Keropok Lekor

 

Jadi itulah dia perkongsian resipi mudah dari Erynn Suhazreen di Facebook beliau. Korang boleh lihat sendiri Facebook tersebut in case beliau ada tambah resipi pada masa akan datang. Jadi dah duduk rumah tu tak perlu lah order makanan dari luar je kan? Boleh try guna air fryer ni. Mudah je, set suhu dan tinggal je selama beberapa minit. Have fun!

 

SENANG SUNGGUH ADA AIRFRYER NI 😍 Nah belanja sikit setting. Masak apa pun Mudah dan Healthy. Sedap pulak tu 😍 Warna exclusive DESSERT GREEN. Teknologi TURBO ayam sekor masak elok luar dalam 🔥

Posted by Erynn Suhazreen on Saturday, January 16, 2021

Destination: 
Artikel berkaitan