Memukau Mata Saksikan Sungai Lava Gunung Berapi di Iceland Secara Dekat

TRAVEL
July 16, 2018 - 03:20 PM


Kejadian letusan gunung berapi bukan lagi sesuatu yang baru. Sejak beberapa tahun kebelakngan ini terdapat beberapa siri letusan gunung berapi berlaku di beberapa tempat di dunia.

Kejadian ini bukan sahaja boleh mengancam nyawa malah memberi kesan buruk kepada kesihatan dan penempatan penduduk setempat. Mereka terpaksa berpindah ke tempat yang selamat malah ada juga mereka yang kematian ahli keluarga disebabkan bencana alam semula jadi ini.

Sekitar Febuari lalu seorang jurukamera dari Amerika Sayrikat Eric Chen telah merakam sebuah kejadian gunung berapi yang berlaku di Iceland. Rakaman tersebut diambil menggunakan drone yang diterbangkan ke arah lautan lava yang dikawal pada jarak yang selamat.

Anda boleh saksikan rakaman dan imej yang berjaya dirakam drone tersebut. Drone tersebut dikatakn telah terbang pada ketinggian 115,824 meter dari aras laut dan merakam bagaimana sungai lava mengalirkan lava yang panas. Menurut Cheng oleh kerana terlalu panas sebahagian drone miliknya itu telah mencair.

Nak info lebih lanjut tentang One Piece ‘The Great Era of Piracy?

• Tekan link untuk tiket Promo Early Bird One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk Artikel Penuh One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour

• Tekan link untuk GIVEAWAY 20 Tiket One Piece ‘The Great Era of Piracy’ Asia Tour PERCUMA

• Dah bergambar dengan Giant Luffy? Ini 5 Lokasi Jelajah Giant Luffy! Tekan link untuk video