[VIDEO] "Diam!" - Abang Sado Tak Tahu Malu Masuk Koc Wanita, Siap Maki Hamun Wanita

TERKINI
November 06, 2023 - 04:31 PM


Bagi pengguna pengangkutan awam seperti MRT pasti sudah sedia maklum. Pada 18 September lalu, pihak Rapid KL telah melaksanakan penggunaan koc gerabak khas untuk waita sahaja.

Koc ini terletak di bahagian tengah setiap tren MRT Laluan Kajang dan dibezakan dengan pelekat khas berwarna merah jambu. Namun, masih ada juga lelaki yang tak faham bahasa.

Satu video di TikTok, memaparkan seorang lelaki yang berang setelah ditegur oleh seorang wanita.

@itsrafaaa Tiktok do your thing, he wasn’t on the phone when i asked him he phoned someone when i started taking a video so that it looks like im disturbing him, but he shouted at me multiple times before i managed to start recording. Ps there was no security available when i tried to find them #fypシ #fyp #xyzbca #fypシ゚viral #malaysia #malaysiatiktok #mrt #mrtmalaysia🇲🇾 #mrtwomen ♬ original sound - Rafaa

Lelaki itu terus berpura-pura sedang menjawab satu panggilan dan setelah diasak untuk keluar dari koc tersebut, lelaki itu berkata ‘shut up’ kepada wanita yang menegurnya

Jelas pemilik video itu, lelaki berkenaan pada asalnya tidak menelefon sesiapa pun sehinggalah dia mula menegur dan merakam kejadian itu. Kita sebagai lelaki yang budiman dan ada common sense, patuh je lah peraturan yang telah ditetapkan tu ya! 

Destination: