[VIDEO] "Tupai Pun Nak Dengar Ucapan Presiden KEADILAN" - Satu Dewan Kecoh Masa Ucapan PMX

TERKINI
November 27, 2023 - 01:06 PM


Satu rakaman yang memaparkan suasana gamat ketika Kongres Nasional Keadilan 2023 sedang berlangsung telah beredar di platform media sosial, baru-baru ini.

Jeritan demi jeritan terdengar, kongres yang berlangsung di Dewan Plenary di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) itu rupanya turut ‘dihadiri’ seekor tupai.

Tupai tersebut turut bertindak ‘menganggu’ ucapan penggulungan Kongres Nasional Keadilan 2023 daripada Datuk Seri Anwar Ibrahim yang hadir selaku Presiden PKR.

Hal ini kerana, keadaan di dalam dewan begitu gamat dengan jeritan ketika tupai tersebut ‘berlegar-legar’ mengganggu beberapa perwakilan dan pemerhati kongres.

Enggan situasi menjadi tidak terkawal, Perdana Menteri Malaysia itu kemudian berseloroh supaya semua perwakilan dan pemerhati kongres kembali bertenang.

“Baru seekor tupai, sudah jadi masalah dalam negara ini,” seloroh Anwar yang berhenti berucap seketika untuk menenangkan tetamu di dalam Dewan Plenary PICC itu.

@drnorlelaariffin #dsai #anwaribrahim #anwaribrahimpm10 #keadilan #ammarpenanti #penanti #permatangpauh ♬ Mencheche bujang lapok - Saloma & Tan Sri P. Ramlee

Sumber: Malaysia Dateline

Destination: