Travel To Kyrgyzstan, 6 Sebab Ianya Menjadi Destinasi Menarik Tahun 2024

TRAVEL
January 26, 2024 - 03:11 PM


1. Negara ini seolah pergi ke New Zealand. Negara yang ratio keluasannya berbanding penduduk sangat rendah. Hanya lebih kurang 35% peratus penduduk tinggal di kawasan bandar. Jadi memang tenang bila mengembara di sini.

2. Mencari Switzerland di Asia? Maaf, bukan Pakistan atau India.. Kyrgyzstanlah tempatnya. Banjaran Tien Shien meliputi hampir segenap sudut bumi bertuah ini. Daripada bandar Bishkek nak ke kawasan ski terdekat tak sampai 1 jam pun.

3. Majoriti penduduk Kyrgyzstan adalah muslim. Jadi tiada isu berkenaan bab makanan. Di hentian rehat ke kawasan pedalaman juga ada Surau. Di tepi jalan juga banyak mecet@surau.

4. Kebanyakan lokasi menarik di sini masih berbentuk asli, tidak terlalu commercial. Jadi kecantikannya sangat terpelihara dan natural.

5. Aktiviti seperti hiking, memburu helang dan berkuda adalah sesuatu pengalaman yang sangat istimewa di sini.

6. Aset utama negara ini adalah penduduknya. Cukup ramah walaupun saling tidak memahami. Mereka akan bantu kita sebaik mungkin. Hospitality penduduk kampung terasa lebih gah daripada hotel 5 bintang.

Nak join min discover Central Asia? DM min sekarang sebelum slots penuh sebab selalunya trip rare ni cepat habis!

Nota :

Yang mana min masih belum respond lagi, boleh direct WhatsApp min tau. Maaf kami terima high volume of enquiry untuk Central Asia ramai peminat Central Asia n.

http://www.wasap.my/60196616388

http://www.wasap.my/60196616388

http://www.wasap.my/60196616388

Destination: