Asia

Artikel Asia

Travel To Kyrgyzstan, 6 Sebab Ianya Menjadi Destinasi Menarik Tahun 2024
TRAVEL
1. Negara ini seolah pergi ke New Zealand. Negara yang ratio keluasannya berbanding penduduk sangat rendah. Hanya lebih kurang 35% peratus penduduk tinggal di kawasan bandar.
Itinerari Dan Tempat Menarik di Sri Lanka, Dari Tanah Tinggi Ke Pantai Selatan
TRAVEL
Saya yakin Sri Lanka bukan lah negara tumpuan utama untuk dilawati buat rakyat Malaysia, walaupun buat diri saya sendiri.
"Sempat Buat Live Sebelum Terhempas" - Momen Ngeri Sebelum Tragedi Yeti Airlines
TERKINI
Sebuah pesawat yang membawa 72 penumpang dan anak kapal terhempas berdekatan sebuah lapangan terbang di bahagian tengah Nepal, mengorbankan 68 orang, lapor Reuters.
Arca Ikonik Zidane "Tanduk" Pemain Itali Dipasang Semula Menjelang Piala Dunia Qatar!
Qatar merancang untuk memasang semula arca pemain bola sepak Perancis-Algeria, Zinedine Zidane dalam keadaan menanduk bola (headbutt) semasa perlawanan final Piala Dunia 2006.
5 Negara Asia Yang Anda Boleh Pergi Tanpa Perlu Kuarantin!
Menjelang pembukaan sempadan negara 1 April nanti, apa kata korang standby dulu bucket list travel di rantau Asia!
Koleksi Kereta Sultan Brunei Lebih Bernilai Dari Manchester United!
TERKINI
Koleksi kereta mewah yang dimiliki oleh Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah dilaporkan bernilai lebih daripada keseluruhan kelab bola sepak, Manchester United.
Mesir Buka Pintu Kepada Pelancong Antarabangsa Mulai 1 Julai
TRAVEL
Bermula 1 Julai ini, Mesir secara rasmi bakal membuka semula pintu masuk negaranya bagi menyambut kedatangan pelancong dengan memulakan operasi di semua lapangan terbang antarabangsanya.
COVID-19: Gunung Everest Ditutup Kepada Pendaki Hingga Mei 2020
TERKINI
Anda seorang pendaki dan mempunyai rancangan untuk menawan mana-mana puncak gunung tertinggi di dunia seperti Everest, tidak lama lagi? Ini ada berita kurang menggembirakan buat anda.
COVID-19 Diisytihar Sebagai "Pandemik" Oleh WHO
TERKINI
Disebabkan situasi semasa penularan wabak COVID-19 yang semakin teruk dan membimbangkan sehingga telah meragut 4,291 nyawa serta melibatkan 114 negara ---
7 Muzium Kesenian Yang ‘Cool’ Patut Dilawati Di Asia
TRAVEL
Sebut sahaja muzium, pasti apa yang terlintas dekat benak kepala kita adalah suatu tempat yang menempatkan bahan-bahan sejarah yang usang, lama dan membosankan.
6 Destinasi Di Asia Tenggara Untuk Anda Yang Tidak Suka Bersesak
Biasanya, cuti-cuti di Malaysia ni akan berlaku serentak dengan musim cuti persekolahan.
Senarai Negara Yang Kenakan Caj Pelancongan Di Asia
TERKINI
Cukai pelancongan bukanlah sesuatu yang baru malah sebenarnya sebanyak 41 buah negara di dunia ni mengenakan cukai kepada pelancong dan setiap negara mempunyai syarat dan kaedah cukai tersebut dike
Destinasi Underrated Di Asia Tenggara Yang Patut Anda Pergi Setidaknya Sekali
TRAVEL
Destinasi percutian di Asia Tenggara adalah yang ‘perfect’ sekiranya korang suka travel tapi mempunyai bajet yang terhad. Selain tu, kebanyakan destinasi di Asia Tenggara ni ‘macam Malaysia’.
3 Gunung Berapi Aktif Yang Korang Boleh Panjat Di Asia.
TRAVEL
Kewujudan gunung berapi dan aktiviti yang berlaku sekitarnya sejah lebih beratus-ratus tahun dulu telah menghasilkan beberapa ciri semulajadi yang menarik.
Hotel Di Mekah Ini Bakal Menjadi Hotel Terbesar Di Dunia Menewaskan First World Hotel Genting
Percaya atau tidak First World Hotel yang terletak di Malaysia meruapkan hotel terbesar di dunia berdasarkan jumlah bilik.
Lonely Planet Senaraikan 10 Tempat Terbaik di Asia Untuk di Lawati. Salah Satunya Ada di Malaysia
Baru-baru ini laman web Lonely Planet mengeluarkan top 10 tempat terbaik di Asia untuk di lawati. Salah satunya adalah Melaka. Melaka merupakan bandar bersejarah di Malaysia.