Asia

Artikel Asia

Mesir Buka Pintu Kepada Pelancong Antarabangsa Mulai 1 Julai
JALAN-JALAN
Bermula 1 Julai ini, Mesir secara rasmi bakal membuka semula pintu masuk negaranya bagi menyambut kedatangan pelancong dengan memulakan operasi di semua lapangan terbang antarabangsanya.
COVID-19: Gunung Everest Ditutup Kepada Pendaki Hingga Mei 2020
PANAS
Anda seorang pendaki dan mempunyai rancangan untuk menawan mana-mana puncak gunung tertinggi di dunia seperti Everest, tidak lama lagi? Ini ada berita kurang menggembirakan buat anda.
COVID-19 Diisytihar Sebagai "Pandemik" Oleh WHO
PANAS
Disebabkan situasi semasa penularan wabak COVID-19 yang semakin teruk dan membimbangkan sehingga telah meragut 4,291 nyawa serta melibatkan 114 negara ---
7 Muzium Kesenian Yang ‘Cool’ Patut Dilawati Di Asia
JALAN-JALAN
Sebut sahaja muzium, pasti apa yang terlintas dekat benak kepala kita adalah suatu tempat yang menempatkan bahan-bahan sejarah yang usang, lama dan membosankan.
6 Destinasi Di Asia Tenggara Untuk Anda Yang Tidak Suka Bersesak
TARIKAN
Biasanya, cuti-cuti di Malaysia ni akan berlaku serentak dengan musim cuti persekolahan.
Senarai Negara Yang Kenakan Caj Pelancongan Di Asia
PANAS
Cukai pelancongan bukanlah sesuatu yang baru malah sebenarnya sebanyak 41 buah negara di dunia ni mengenakan cukai kepada pelancong dan setiap negara mempunyai syarat dan kaedah cukai tersebut dike
Destinasi Underrated Di Asia Tenggara Yang Patut Anda Pergi Setidaknya Sekali
JALAN-JALAN
Destinasi percutian di Asia Tenggara adalah yang ‘perfect’ sekiranya korang suka travel tapi mempunyai bajet yang terhad. Selain tu, kebanyakan destinasi di Asia Tenggara ni ‘macam Malaysia’.
3 Gunung Berapi Aktif Yang Korang Boleh Panjat Di Asia.
JALAN-JALAN
Kewujudan gunung berapi dan aktiviti yang berlaku sekitarnya sejah lebih beratus-ratus tahun dulu telah menghasilkan beberapa ciri semulajadi yang menarik.
Hotel Di Mekah Ini Bakal Menjadi Hotel Terbesar Di Dunia Menewaskan First World Hotel Genting
HOTEL
Percaya atau tidak First World Hotel yang terletak di Malaysia meruapkan hotel terbesar di dunia berdasarkan jumlah bilik.
Lonely Planet Senaraikan 10 Tempat Terbaik di Asia Untuk di Lawati. Salah Satunya Ada di Malaysia
TARIKAN
Baru-baru ini laman web Lonely Planet mengeluarkan top 10 tempat terbaik di Asia untuk di lawati. Salah satunya adalah Melaka. Melaka merupakan bandar bersejarah di Malaysia.