Desaru Coast, Johor Dinamakan Salah Satu Tempat Terhebat Di Dunia 2021

TRAVEL
July 23, 2021 - 06:47 PM


Tahniah buat Desaru Coast kerana menjadi satu-satunya destinasi di Malaysia yang tersenarai dalam majalah Time's Greatest Places untuk tahun 2021!

Desaru merupakan sebuah lokasi percutian di Johor yang sangat memuaskan pelancong jika dapat hadir ke sana. Tidak dinafikan kepuasan berganda buat korang  yang berpeluang untuk pergi ke sana kerana alam semula jadinya yang indah apatah lagi lautan biru yang luas terbentang. 

Desaru cukup terkenal di kalangan pelancong akan keindahan pantainya yang menyajikan pemandangan yang memukau mata sesiapa saja yang berkesempatan ke sini. Pastinya Desaru sebuah lokasi yang menghadiahkan ketenangan buat anda.

Terletak di sepanjang pantai yang cantik, 17km di pantai tenggara Johor adalah Pantai Desaru, permata di rantau ini dan kini menjadi salah satu senarai World Greatest Places 2021 di majalah Time

Diangkat sebagai salah satu resort destinasi premium yang paling diingini dan menarik di negara ini, destinasi seluas 3,900 ekar adalah jalan keluar pantai yang menakjubkan yang menempatkan hotel ultra mewah termasuk resort One & Only dan Anantara pertama di Malaysia, serta The Westin Desaru Coast Resort dan Hard Rock Hotel Desaru Coast. Pengunjung pasti rasa gembira dan rasa dihargai dengan servis dan lumayan dapat bercuti di sana.

One & Only Resort Desaru Coast (Kredit: One & Only Resort)
Anantara Desaru Coast Resort & Villa (Kredit: Anantara Resort)
The Westin Desaru Coast Resort (Kredit: Westin Resort)
Hard Rock Hotel Desaru Coast (Kredit: Hard Rock Hotel)

One & Only Desaru Coast menawarkan rangkaian suite mewah dan vila mewah yang diilhamkan oleh keindahan dan tradisi kemudahan sukan bertaraf dunia di Tenggara, serta Chenot Spa pertama di Asia. Sejak dibuka pada akhir tahun lalu, resort yang menakjubkan ini dengan cepat menjadi taman permainan pilihan pelancong.

Manakala Anantara Desaru Coast Resort & Villas yang menawan mempunyai taman yang rimbun, vila kolam renang desa dan kolam renang lagun yang tenang, diapit oleh pohon palma dan pondok, dan berpadu dengan kediaman moden yang bergaya dengan pantai sebagai halaman belakang.

Selain portfolio hotel terkenal di dunia, Pantai Desaru juga menawarkan gabungan tarikan dan pengalaman yang dibuat dengan baik, termasuk padang golf kejuaraan, kedai runcit dan restoran yang menarik, kapal pesiaran melalui Sedili Wetlands dan Desaru Beach Adventure Water Park (Salah satu taman air terbesar di kawasan itu), jadi anda akan sukar mencari masa yang membosankan.

Pantai Desaru mempunyai ruang terbuka yang luas dan sambungan yang baik ke kawasan ini, menyediakan jalan keluar pantai yang sempurna untuk pelancong. Terminal Feri Pantai Desaru yang akan datang juga akan menyediakan lebih banyak pilihan transit untuk pelancong dan pelancong profesional dari Singapura dan Indonesia.

Sama ada percutian hujung minggu atau percutian selama seminggu, Pantai Desaru sangat sesuai untuk pelancong yang ingin menikmati pantai yang bersih dan mendapatkan vitamin laut yang lama ditangguhkan.

Macam-macam korang boleh buat pantai Desaru ini, takkan rasa bosan! Tak muak kalau nak datang lagi.

Nak tahu lebih lanjut tentang keistimewaan resort dan tempahan boleh singgah di laman web:

One & Only Desaru Coast Resort: www.oneandonlyresorts.com

Anantara Resort: anantara.com

The Westin Resort Desaru Coast: marriott.com

Hard Rock Hotel Desaru Coast: hardrockhotel.com

Sumber: Tatler MY

Destination: