Eropah

Artikel Eropah

Menara Eiffel Dibuka Semula 25 Jun Ini
PANAS
Simbol kebanggaan Perancis, Menara Eiffel, bakal dibuka semula kepada pengunjung mulai 25 Jun.
Itali 'Buka Pintu' Kepada Pelancong Eropah Untuk Percutian Musim Panas
JALAN-JALAN
Selepas 3 bulan melakukan perintah berkurung akibat pandemik COVID-19 akhirnya Itali membuka semula kemasukan pelancong asing dari Eropah untuk merancakkan kembali ekonominya selain menan
Greece Mula 'Buka Pintu' Untuk Pelancong Sempena Cuti Musim Panas, Jun Ini
PANAS
Sempena cuti musim panas yang bakal bermula tidak lama lagi, Greece melonggarkan sekatan pergerakan sebagai persediaan menarik kedatangan pelancong ke negaranya.
Taman Tema DisneyLand Kekal Tutup Sehingga Tahun Depan
PANAS
Tiada percutian ke mana-mana Taman Tema Disneyland sehingga tahun 2021!
Itali Cipta 'Booth Kaca' Tepi Pantai Untuk Riadah Sambil Elak COVID-19
TARIKAN
Tiada siapa pernah menyangka bahawa sejenis virus kecil dan halus mampu untuk melumpuhkan satu dunia termasuk industri pelancongan antarabangsa.
4 Menu Makanan Dunia Berinspirasikan 'Coronavirus'
MAKAN-MAKAN
Di saat dunia sedang diancam dengan penularan pandemik COVID-19 dan virus tersebut menjadi trending di laman media sosial -- ada pengusaha makanan yang menjadikan wabak coronavirus berkenaan sebaga
Itali Lanjut Lockdown Sehingga 3 Mei
PANAS
Hari ini (13 April), Itali sepatutnya mula bebas daripada perintah lockdown -- bagaimanapun Perdana Menterinya, Giuseppe Conte mengumumkan lockdown di seluruh negara itu dilanjutkan sehingg
Pertama Kali Dalam Tempoh 60 Tahun, Air Terusan Venice Kembali Jernih Gara-Gara Darurat Di Itali
PANAS
Keadaan semasa penularan COVID-19 di Itali semakin membimbangkan dari sehari ke sehari -- apabila kini negara itu mencatatkan KEMATIAN TERTINGGI hingga mengatasi China!
COVID-19 Diisytihar Sebagai "Pandemik" Oleh WHO
PANAS
Disebabkan situasi semasa penularan wabak COVID-19 yang semakin teruk dan membimbangkan sehingga telah meragut 4,291 nyawa serta melibatkan 114 negara ---
COVID-19: Malaysia Sekat Kemasukan Dari Itali, Iran & Korea Selatan
PANAS
Akhirnya, Malaysia memutuskan untuk menyekat kemasukan semua rakyat Itali, Iran dan Korea Selatan serta warga asing lain yang tiba dari negara berkenaan berkuat kuasa
Salina Turda: Taman Tema Hiburan Dalam Lombong Garam Bawah Tanah Di Romania!
TARIKAN
Jika anda ingin melancong ke Eropah tapi tak tahu nak berjalan-jalan ke negara mana yang best -- mungkin Romania adalah idea terbaik untuk anda.
COVID-19: Kini Giliran Muzium Louvre, Paris Pula Ditutup Kepada Pengunjung
PANAS
Sejak penyebaran wabak COVID-19 semakin berleluasa ke seluruh dunia termasuk beberapa negara baharu, banyak destinasi pelancongan terkenal terpaksa menutup operasi mereka daripada pengunjung luar.
Dah Tak Perlu Transit Bila Naik Kereta Api Laju London-Amsterdam!
PANAS
Sebelum ini ramai yang lebih suka menggunakan pesawat dari Amsterdam untuk ke London atau sebaliknya walaupun ada kereta api laju iaitu Eurostar yang menghubungkan kedua-dua bandar raya itu me
Lawat Menara Eiffel Pada Pukul 1 Pagi Untuk Lihat Sesuatu Yang Menakjubkan!
TARIKAN
Setiap pasangan suami isteri atau yang sedang bercinta pastinya mengimpikan percutian romantis ke Paris, Perancis terutama bagi mengabadikan kenangan dan momen manis di hadapan Menara Eiffel.
Anda Pertama Kali Bercuti Ke Eropah? Hati-Hati Dengan Taktik 'Scammer' Licik Ini!
TIPS TRAVEL
Siapa yang tak seronok kalau dapat bercuti ke kota-kota besar di Benua Eropah yang terkenal dengan pelbagai destinasi pelancongan menarik dan terbaik dunia!
Rom Haramkan Gerai Jual Cenderamata Di Lokasi Tarikan Pelancong!
PANAS
Setiap kali melancong ke luar negara terutamanya ke benua Eropah, antara barangan wajib dibeli dan dibawa pulang ke tanah air pastinya cenderamata daripada negara yang dilawati bukan?
Perancis Dinobat Destinasi Ski Terbaik Dunia 2020!
PANAS
Val Thorens di Perancis iaitu sebuah lokasi peranginan ski yang tertinggi di Eropah telah dinobatkan sebagai 'Resort Ski Terbaik Dunia' bagi tahun 2020!
Kota Pelancong, Venice 'Tenggelam' & Bakal Diisytihar Darurat!
PANAS
Menjelang ke penghujung tahun seperti sekarang, jangan ingat Malaysia saja mula dilanda hujan lebat dan banjir --- negara di belah-belah Eropah juga mengalami cuaca yang sama.
10 Destinasi Percutian Terbaik Dunia 2020 Versi Lonely Planet!
JALAN-JALAN
Kurang dari 3 bulan lagi kita akan melangkah masuk ke tahun baharu 2020.
7 Kota Dunia Yang Sangat Sesuai Untuk Destinasi Pelancongan Jalan Kaki
TARIKAN
Melancong dengan berjalan kaki dijangka bakal menjadi trend pada masa akan datang.

Pages