Australia
Majikan Di Australia Dikenakan Denda Jika Kacau Pekerja Diluar Waktu Pejabat
TERKINI
Di Australia, terdapat undang-undang baharu yang diperkenal oleh kerajaan berkenaan dengan gangguan terhadap pekerja di luar waktu pejabat.
"Biadab!" - Satu Festival Fesyen Australia, Peragakan Nama Allah Pada Pakaian
TERKINI
Tindakan sebuah jenama pakaian dari Australia yang mencetak kalimah Allah di atas baju yang diperagakan ketika Pertunjukan Fesyen Melbourne, Sabtu lalu jelas tidak menghormati sensitiviti agama Isl
8 Tips Memandu Jarak Jauh di Perth Australia Perlu Korang Tahu
Tahukah anda, anda memandu 37 jam non-stop masih lagi kekal di dalam negeri Western Australia (WA)? Anda boleh buat 14 hari road trip sekiranya datang ke Perth, WA.
Rindukan Australia? Australia Kembali Terima Pelancong Bermula 21 Februari
TERKINI
Australia akan membuka semula sempadannya kepada pelancong luar bermula  21 Februari ini, kata Perdana Menteri, Scott Morrison dalam s
Penduduk Sydney 'Bebas' Semula
Penduduk Sydney hari ini meraikan 'Merdeka' selepas hampir empat bulan dikenakan perintah berkurung akibat penularan Covid-19. 
Kita Nak Plank Seminit Pun Terketar-Ketar, Lelaki Ni Selamba Plank 9 Jam. Siap Pecah Rekod Dunia!
Bagi sesiapa yang pernah atau selalu melakukan planking pasti tahu betapa sukarnya bertahan dalam posisi senaman itu untuk satu tempoh yang lama.
Masjid Punchbowl, Sydney - Kurangkan Tradisi, Lebihkan Keperluan
Sydney merupakan salah satu destinasi kegemaran pelancong sekiranya datang bercuti ke Australia, termasuklah kita dari Malaysia.
Syoknya! Syarikat Penerbangan Australia Tawar Setahun Tiket Percuma Untuk Mereka Yang Sudah Divaksin
Bila bercakap tentang naik flight, min sendiri pun dah boleh nak ingat balik saat-saat kali terakhir naik kapal terbang sebab dah lama sangat kita tak dapat nak ke mana-mana kan.
Australia Tutup Pintu Sempadan Antarabangsa Sampai 17 Jun 2021
TERKINI
Australia akan melanjutkan penutupan sempadan antarabangsa negaranya untuk sekurang-kurangnya tiga bulan lagi hingga pertengahan Jun nanti.
Hanya Disebabkan 1 Kes, Perth Australia Terus Lockdown Satu Bandar
TERKINI
Wah nampaknya Australia sangat menjaga keselamatan mereka dari kes COVID 19.
5 Tempat Paling Unik Boleh Anda Lawati di Golden Outback Western Australia
Australia ialah sebuah negara besar yang terkenal dengan tarikan keindahan alam semula jadinya.
Pemandangan Menakjubkan Puluhan Ribu Penyu Hijau Berenang di Lautan
TERKINI
Di kala dunia kemurungan akibat kesan pandemik COVID-19 yang meragut banyak nyawa, namun baru-baru ini ada senyuman sinar kegembiraan apabila masyarakat disajikan dengan sebuah rakaman video viral
Jepun Dijangka Beri 'Lampu Hijau' Kepada Pelawat Dari 4 Negara
TERKINI
Kerajaan Jepun sedang mempertimbangkan untuk melonggarkan larangan kemasukan pelawat dari Thailand, Vietnam, Australia dan New Zealand, menurut sumber pada Isnin lapor KYODO News.
Virgin Australia, Syarikat Penerbangan Pertama 'Tumbang' Akibat COVID-19
TERKINI
Akibat pandemik COVID-19, tak dinafikan antara yang paling teruk terjejas pastinya syarikat-syarikat penerbangan dunia memandangkan banyak negara yang bertindak menutup pintu masuk dan keluar merek
Cerita Menarik Bagaimana Bangsal Terbiar Menjadi Lokasi Paling Instagrammable Di Australia
Jika anda perhatikan gambar – gambar percutian kawan – kawan anda yang ke Australia, lebih – lebih lagi di Perth, pastinya mereka akan bergambar dengan sebuah bangsal berwarna biru.
Terbang Sekerap Mungkin Selama Setahun Dengan 'Pas Tanpa Had' AirAsia!
Bagi siapa yang kerap bercuti atau travel ke luar negara, mungkin tawaran terbaharu daripada AirAsia ini berbaloi bagi anda.
Tips Kurangkan Peluh Berlebihan Ketika Travel Ke Negara Beriklim Panas
PILIHAN EDITOR
Bila bercakap pasal melancong ke negara-negara beriklim panas ni mesti kita terfikir tentang destinasi menarik seperti di Gurun Sahara, Arab Saudi; Kaherah, Mesir; Dubai; Abu Dhabi; Doha,
9 Tempat Beli-Belah Murah Di Melbourne Yang Wajib Korang Serbu!
TRAVEL
Ketika ini Australia sedang dilanda bencana alam apabila 6 juta hektar hutan dan belukarnya terbakar akibat fenomena Indian Ocean Dipole (IOD) di mana suhu permukaan laut lebih panas di bahagi
Kebakaran Hutan Australia, Wisma Putra Saran Tangguh Perjalanan
TERKINI
Wisma Putra semalam mengeluarkan kenyataan supaya perjalanan ke beberapa kawasan di Australia ditangguh sehingga situasi kembali terkawal.
This Chinese New Year, Get A ‘Taste Of Home’ In New South Wales!
FOODIE
With the Chinese New Year holiday just around the corner, Malaysian travellers will be looking for the best places to get a taste of home while ringing in the Year of the Rat when in New South Wale

Pages