Sabah
Balung Lost World - Sungai Merah Di Tawau Sabah
TARIKAN
Kepada hikers di luar sana, korang pasti akan tertarik dengan keunikan dan keindahan semula jadi yang ada di Balung Lost World yang terletak di Tawau ni.
Mountain Valley Resort - Hidden Gem Di Kundasang Yang Korang Patut Cuba
HOTEL
Kebelakangan ni kita dah boleh merasakan bahang yang melanda di negara Malaysia.
Lato Lato Resort - Satu Lagi Resort Terapung Cantik Di Semporna
HOTEL
Sabah merupakan salah satu negeri yang mempunyai pulau-pulau cantik yang mendapat perhatian dalam kalangan pelancong dari dalam dan luar negara.
7 Disember Ini, Sabah Buka Semula Aktiviti Mendaki Gunung Kinabalu Secara Berperingkat
PANAS
Kerajaan Sabah melalui Taman-Taman Sabah (TTS) bersedia untuk membuka semula aktiviti pendakian di Gunung Kinabalu secara berperingkat dengan pelaksanaan prosedur operasi standard (SOP) ketat mulai
'Dreamland Beach Holiday' - Percutian Bak Fantasi Dongeng Kanak-Kanak Di Kudat, Sabah!
JALAN-JALAN
Sabah sememangnya sering menjadi pilihan destinasi percutian keluarga, memandangkan Negeri Di Bawah Bayu itu kaya dengan khazanah alam semulajadi yang memukau pandangan.
Marakau Cabin - Kabin Ajaib Di Kaki Gunung Kinabalu
HOTEL
Kalau korang seorang pencinta alam, pastinya korang mengimpikan penginapan yang yang dipenuhi permandangan yang menghijau dan dipenuhi dengan tumbuhan flora & fauna.
Nusakuya - Resort Di Tengah Laut Yang Menjadi Kegilaan Kaki Travel
HOTEL
Sabah merupakan sebuah negeri yang penuh dengan lokasi-lokasi menarik dan hidden gem di Malaysia.
Pitas 'Hidden Gem' Sabah Yang Semakin Bersinar!
JALAN-JALAN
Meskipun ketika ini keadaan jangkitan wabak COVID-19 di Sabah antara yang tertinggi di Malaysia, namun insyaAllah dengan prosedur dan kawalan kesihatan serta SOP yang betul -- diharap keadaan Neger
Stailnya Jambatan Pelangi Kat Pitas, Sabah Ni! Tengah-Tengah Pokok Bakau Lagi, So 'Instagrammable'!
TARIKAN
Kalau sebut tentang melancong ke Sabah pasti ramai yang memilih destinasi popular seperti Kota Kinabalu, Kundasang, Semporna dan Tawau.
Sabah Bakal Miliki Kompleks Pelancongan Untuk Lihat Lebih Dekat Hidupan Liar Di Kinabatangan
TARIKAN
Sabah bakal memiliki sebuah kompleks pelancongan bagi membolehkan pelancong melihat dan mengalami sendiri habitat hidupan liar serta alam sekitar di kawasan Kinabatangan.
Le’ One Kokol Elf – Lagi Satu Lokasi Instagrammable Di Sabah Yang Korang Boleh Pergi
TARIKAN
Siapa je yang tak suka dengan lokasi-lokasi cantik dan instagrammable? Apa guna pergi tempat lawa-lawa tapi tak ada gambar yang diambil sebagai kenang betul tak?
Bandar Tenom - 5 Aktiviti Yang Korang Boleh Buat Di 'Bandar Kopi' Di Sabah Ini
TARIKAN
Tenom merupakan satu lokasi yang menumpukan ekonomi pertanian di Sabah dan lebih dikenali sebagai bandar kopi oleh penduduk tempatan di sana.
Gunung Kinabalu - Fenomena Salji Di Puncak Menjadi Perbualan Hangat Dalam Kalangan Hikers Di Malaysia
PANAS
Pada bulan September yang lepas, fenomena salji di Gunung Kinabalu viral dan menjadi bualan hangat apabila seorang pendaki yang bernama
Lankayan Island Dive Resort Di Sabah Pasti Memukau Mata Anda Dengan Keindahannya
HOTEL
Tiada siapa yang dapat nafikan bahawa pulau-pulau di Sabah sememangnya sangat cantik dan jernih. Kini, ada lagi satu pulau yang ramai dari Semenanjung tak tahu iaitu Pulau Lankayan.
Angkara Pandemik, Individu Dari Sabah & Labuan Dilarang Masuk Sarawak!
PANAS
Mulai 4 Oktober ini sehingga 18 Oktober depan, Kerajaan Negeri Sarawak bakal melarang kemasukan warganegara dan bukan warganegara Malaysia yang telah berada di Sabah dan La
Anda Dari Sabah Dan Nak Travel Ke Sarawak? Ini Ada Peraturan Baharu Yang Perlu Diketahui!
PANAS
Semua pelawat yang ingin memasuki Sarawak dari Sabah dan Labuan perlu memohon untuk memasuki negeri ini menggunakan aplikasi telefon pintar “𝐄𝐧𝐭𝐞𝐫𝐒𝐚𝐫𝐚𝐰𝐚𝐤” 𝐝𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐥𝐚𝐦𝐩𝐢𝐫𝐤𝐚𝐧 𝐤𝐞𝐩𝐮𝐭𝐮𝐬𝐚𝐧 𝐬𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠𝐚𝐧 “𝐑𝐞𝐯𝐞𝐫𝐬
Ah Sudah Tak Pasal-Pasal Seorang Pendaki Kontak Rapat Positif, Kompleks Taman Kinabalu Kena Tutup 2 Minggu
PANAS
Sejak kebelakangan ini, angka kes positif pandemik COVID-19 di negara semakin hari semakin meningkat hingga kadang-kala mencecah ratusan kes dalam sehari.
Asyik Makan Kat Restoran Je, Sesekali Makan Dalam Bas Pun Layan Juga Kan! Nah, 4 Bas Yang Korang Boleh 'Dine-In'
MAKAN-MAKAN
Kalau sebelum ini ramai membayangkan menikmati sajian enak dalam kereta api sudah cukup unik, namun trend terkini menyaksikan makan di dalam bas vintaj semakin menjadi pilihan terbaharu.
Teringin Nak Camping Di Atas Awan? Jom Pergi Ke Puncak Dimie Di Sabah!
TARIKAN
Sabah memang banyak lokasi yang unik dan menarik untuk rayat Malaysia pergi bercuti. Dan salah satu tarikan yang unik dan menarik di Sabah ialah Puncak Dimie Banjaran Crocker.

Pages